3dartistonline.com www.masteromok.com loop.frontiersin.org dzone.com www.wherezit.com volunteer.cs.und.edu www.amazon.com yelloyello.com www.magcloud.com twitxr.com

Verzendwijze

Welke verzendwijze kies jij voor jouw mailing?


Kies je voor een envelop, gaan we de mailing sealen of maken we een selfmailer? Gaan we verzenden met Post NL, Sandd, of een andere verzender?
We zetten de mogelijkheden op een rij.


Als je besloten hebt een mailing te gaan versturen zijn er een aantal belangrijke keuzes die gemaakt moeten worden. We zetten de meest voorkomende opties op een rij.

De verpakking van jouw boodschap
Hoe ga je de mailing versturen? Kies je voor de traditionele envelop, gaan we sealen of kies je voor een selfmailer? Een belangrijke keuze die vaak afhangt van je doelgroep en de boodschap die je wil communiceren.

Een envelop komt zakelijk over, geeft in eerste instantie minder van de boodschap prijs en kan om die reden aantrekkelijk zijn. Vaak is een envelop wel een kostenverhogende factor en is het minder ‘wervend’ dan een gesealde mailing of een selfmailer.

De gesealde mailing komt altijd netjes op zijn plek. De folie biedt bescherming voor de inhoud en toch communiceer je direct de boodschap. Als je dat goed doet is de kans groot dat je ontvanger de mailing uitpakt. Deze vorm is ook geschikt om een gimmick toe te voegen.

Een selfmailer is een vorm waarbij de mailing zelf ook meteen de verzendverpakking is. Het sluiten kan dan gedaan worden met sluitzegels of non-permanente lijm. Een selfmailer vraagt om een bepaalde vouwwijze en kan, mits goed uitgevoerd, een aantrekkelijke vorm van mailen zijn.

Het verzenden, welke aanbieder kies je?
Voor het verzenden zelf zijn er tal van opties. PostNL heeft al lang niet meer het alleenrecht. Toch wordt er nog vaak voor PostNL  gekozen. Verzenden met PostNL is eenvoudig, kan elke dag en vraagt geen verrijking van je adressenbestand. PostNL heeft de mogelijkheid met 48-uurs en 72 uurs tegen scherpere tarieven te bezorgen. Heb je haast? Met 24-uurs service is jouw mailing de volgende dag bij de ontvanger.

Een veel gebruikt alternatief is Sandd. Deze aanbieder bezorgt iedere dinsdag en vrijdag. Als je dus niet vastzit aan andere dagen dan kan dit een aantrekkelijk alternatief zijn. Sandd stelt wel aanvullende eisen aan de manier waarop wij de mailing aanbieden. Je adressenbestand moet altijd verrijkt worden met een code. Dit gebeurd door Sandd zelf. Zij voegen deze code toe aan je database en wij printen die vervolgens mee onder het adres. Dit kost wat meer tijd. Daar zul je in de planning rekening mee moeten houden. Voor het verwerken van een mailing via Sandd geldt een kleine toeslag.

Er zijn nog meer (lokale) aanbieders. Zo kun je in Amersfoort bijvoorbeeld werken met Cycloon Post. Zij bezorgen de post op de fiets. Het volledige postproces bij Cycloon Post wordt uitgevoerd door werknemers vanuit de WSW, of mensen die op een andere manier een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. De tarieven zijn aantrekkelijk en de keuze voor Cycloon is maatschappelijk verantwoord.

Vragen?


Heb je vragen over deze toepassingen of wil je weten of jouw eigen idee gerealiseerd kan worden?
Bel met Bizzprint op 033 – 750 35 85 of mail naar verkoop@bizzprint.nl.